Menü

Barum POLARIS 3

Rozmer:
SI/LI:
Typ:
Zásoba:
135/80R13
T70
Zimné

Veľká skladová zásoba
71 dB
Cena:
31.81 €/Kus (bruttó)
Kus

Základné informácie o značke - Barum

A több mint 70 éves gyártási tapasztalattal rendelkező cseh Barum, 1993-tól a német Continental abroncsgyár tulajdonát képezi a Continental Group tagjaként.

 

Otrokovicében 1924-ben épült fel az akkori Csehszlovákia első gumigyára. A személyautó abroncsok gyártása 1934-ben kezdődött. Jelenleg a Barum gyár és a márkanév a Continental AG tulajdona. A Conti, miután átvette a gyárat hozzáfogott a teljes körű átszervezéshez a német tapasztalatok alapján. Mára a Barum a világ egyik legkorszerűbb üzeme, az itt gyártott termékek minősége kitűnő. Az anyagösszetétel és a mintázat mindig a legkorszerűbb ismeretek alapján tervezett, köszönhetően a háttérben álló anyacég szakértelmének. Ugyanakkor a Barum abroncsok ára az alsó-budget kategóriában is versenyképes. A gyár abroncsai a legszélesebb felhasználó kör számára lettek optimalizálva és szinte minden autóhoz kínálnak olcsó és biztonságos gumiabroncsot téli és nyári használatra egyaránt.

Popis dezénu - POLARIS 3

Egy új költséghatékony téli gumiabroncs személygépjárművek és SUV-ok részére

A  Barum mérnökeinek az új Polaris 3 gumiabronccsal ismét sikerült jelentősen felülmúlniuk egy előd modell teljesítményét. Ez az innovatív, biztonságos és univerzális téli abroncs közel 5%-kal nagyobb futásteljesítményt szavatol, ugyanakkor több  mint 5%-kal alacsonyabb gördülési ellenállással rendelkezik.

Az elmúlt 40 évben a Barum márkanév egybeforrt a biztonságos és a gazdaságos abroncsok fogalmával. A téli gumiabroncsok terén a Barum tradicionálisan az univerzális felhasználásra törekszik.
Tovább
Csökkentett gördülési ellenállás az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás érdekében
Az alacsonyabb gördülési ellenállás csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, és így mérsékli a levegőbe juttatott káros anyagok mennyiségét. A Barum mérnökei egy további csatornát integráltak az új Polaris 3 gumiabroncs vállblokkjaiba, így csökkentve az ellenállás mértékét. „Ezzel a csatornával csökken a futófelületben keletkező feszültség, így mérséklődik a gördülési ellenállás. Ennek köszönhetően kevesebb üzemanyag szükséges ugyanazon út megtételéhez, és ezzel a környezeti terhelés is jelentősen csökken,” magyarázza az új Polaris 3 gazdasági előnyeit Mareile Noga, a Barum egyik abroncsfejlesztője.

A mérsékelt kopás nagyobb futásteljesítményt eredményez
A különálló blokkok homogén nyomáseloszlása az átlós irányú és eltérő mélységű kapaszkodóéleknek is köszönhető. Ez az egyenletes nyomáseloszlás  lassítja  az új Barum gumiabroncs utófelületének kopását, ezáltal kölcsönözve rendkívül magas futásteljesítményt.

Jobb kezelhetőség vizes útfelületen
Az előd abroncshoz képest az új Polaris 3 vállblokkjai sokkal szélesebbek, amelyek a gumiabroncsnak rendkívüli stabilitást kölcsönöznek vizes útfelületen. Ráadásul a vállblokkokba integrált hosszanti irányba körbefutó csatorna úgy működik, mint az ablaktörlő lapát.  „Az útfelületen lévő víz a csatornába áramlik, majd az abroncs folyamatos gördülése közben hosszirányba távozik az érintkezési felület alól. Így az abroncs kevesebb vizet tol maga előtt, ezzel is minimalizálva az 'aquaplaning' kialakulásának lehetőségét,” magyarázza Mareile Noga. „Továbbá az alapanyag-keverékhez adott szilikával úgy tudjuk növelni vizes útfelületen a tapadást, hogy közben a gördülési ellenállás mértékét alacsonyan tartjuk.”

A kiváló tapadás havas úton rendkívül jó megállást és elindulást biztosít
A blokkok között hosszanti irányba körbefutó csatornák mentén a Barum mérnökei úgynevezett 'hófogókat' helyeztek el. Az újdonság ereje abban  rejlik, hogy normál esetben a  gördülés közben fellépő centripetális erőhatás miatt a hó kicsúszik a hosszanti irányú csatornákból. A blokkok oldalán elhelyezett 'hófogók' azonban megakadályozzák a hó kicsúszását. Ez azért fontos, mert a csatornákban megragadt és az útfelületen felgyülemlett hó egymáshoz tapadva a legjobb kapcsolatot biztosítja a gumiabroncs és a havas útburkolat között. Ennek köszönhetően a téli körülmények között végzett fékezés és gyorsítás esetén is kimagasló erőátvitel biztosított.

A Barum az új Polaris 3 abroncsával olyan megoldást kínál, amely tökéletes választás a biztonságos vezetést és a gazdaságosságot szem előtt tartó vezetők számára. A személygépjárművek és a SUV-ok számára kifejlesztett új abroncs az előd modellhez képest változatlan áron kapható. A SUV-ok számára is felhasználható abroncsok oldalfalán külön jelölés utal arra, hogy a termék az öszkerékmeghajtású járművek által támasztott követelményeknek is mindenben megfelel.  

Mindent egybevetve az új Barum abroncs 72 különböző méretben érhető el 13 és 17 col keréktárcsa átmérő között, 190 és 240 km/h sebességtartományban.  
 

Podobné produkty
Hankook ICEPT RS2 W452
135/80R13 - T70
40.25 €/Kus
Kontakt
Jazdenepneu.com
+421 918 301388
Naše prevádzky
Budapest - 1097, Könyves K. krt 12-14. Nákupné centrum Lurdy Ház - Maďarsko
Barion
Distribúcia značiek
Achilles Aeolus APLUS Apollo Avon Barum Bfgoodrich Bridgestone Cachland Catchgre ChengShin Continental Cooper Dayton Debica Dunlop EP Tyre Evergreen Falken Firestone Fortune Fulda General Gislaved Goodyear Gremax GRIPMAX GT Radial Habilead Hankook Imperial Infinity Interstate Kings Tyre Kingstar Kleber Kormoran Kumho Laufenn Ling Long Linglong MALHOTRA Matador Mazzini Metzeler Michelin Nokian Ovation Petlas Pirelli Platin Pneumant PREMIORRI Radar RAPID Riken Sava Semperit Star Performer STRIAL Taurus Tomket Torque Toyo Tracmax Triangle Uniroyal Vee Rubber Viking Vredestein Wanli Yokohama

Na našej stránke nájdete zimné aj letné pneumatiky s rozmermi, ktoré vyhovujú vášmu automobilu. Vaše auto vybavte vždy pneumatikami, ktoré zodpovedajú danému ročnému obdobiu, v zime používajte zimné pneumatiky, v lete zas letné pneumatiky. V našej ponuke nájdete pneumatiky, zimné pneumatiky, letné pneumatiky, hliníkové disky, oceľové disky, pneumatiky, letné pneumatiky a zimné pneumatiky za akciové ceny, lacné pneumatiky, použité pneumatiky a použité hliníkové disky, resp. oceľové disky.
  © 2018 - Všetky práva vyhradené